Avertizare de cod portocaliu de ger în Bulgaria

Meteorologii au emis cod portocaliu de ger, marţi, pentru aproape tot teritoriul Bulgariei, excepţie făcând o singură regiune din sud-vestul ţării Blagoevgrad, vizată de o avertizare cod galben, potrivit Institutului naţional de meteorologie şi hidrologie.

340 afișări
Imaginea articolului Avertizare de cod portocaliu de ger în Bulgaria

Avertizare de cod portocaliu de ger în Bulgaria (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Bulgaria se va confrunta cu un nou val de ninsori în majoritatea regiunilor ţării, precum şi vânt puternic în est în următoarele câteva zile, potrivit meterologilor.

Marţi, temperaturile din aproape întreaga ţară vor rămâne neschimbate în mod semnificativ pe parcursul zilei, situându-se între minus 8 şi minus 3 grade Celsius şi între 0 şi minus 1 grad în sud-est. Temperaturile resimţite vor fi însă mai scăzute din cauza rafalelor puternice de vânt, relatează site-ul Novinite.com

Nivelul apelor râurilor va creşte, ajungând la valori critice.

Vineri şi sâmbătă, mercurul termometrelor va scădea până la minus 20 de grade Celsius.

Nouă persoane au murit în sud-estul Bulgariei, luni, din cauza inundaţiilor provocate de spargerea unui baraj local.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici