Bulgaria înregistrează întârzieri în implementarea măsurilor pentru aderarea la Schengen

Bulgaria are întârzieri în implementarea măsurilor stabilite în planul său naţional de acţiune pentru aderarea la spaţiul Schengen, potrivit ultimului raport al Institutului pentru o Societate Deschisă, relatează site-ul Novinite.com.

19 afișări
Imaginea articolului Bulgaria înregistrează întârzieri în implementarea măsurilor pentru aderarea la Schengen

Bulgaria înregistrează întârzieri în implementarea măsurilor pentru aderarea la Schengen (Imagine: Marius Vasilica/Arhiva Meduafax Foto)

La 31 ianuarie, au fost luate 117 din totalul de 159 măsuri, 15 ar urma să fie implementate până la 31 martie, în timp ce alte 27 nu au fost luate la timp. Totuşi, măsuri efective au fost luate în ianuarie pentru a remedia întârzierea, afirmă raportul.

Raportul va fi înmânat duminică ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, în cadrul unei conferinţe de presă speciale.

Bulgaria spera să adere la Schengen în martie, dar Germania şi Franţa au cerut deja amânarea acestei decizii din cauza îngrijorărilor privind capacitatea sa de a combate corupţia şi crima organizată. Olanda, Austria şi Finlanda s-au raliat acestei poziţii.

Ungaria, care deţine în prezent preşedinţia UE, ar putea decide să introducă acest subiect pe agenda Consiliului miniştrilor de Interne din 24 februarie, dar decizia va fi cel mai probabil negativă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici