Bulgaria susţine că opoziţia Franţei faţă de aderarea sa la Schengen se bazează pe motive subiective

Opoziţia Franţei faţă de intrarea Bulgariei în spaţiul Schengen se bazează pe motive subiective ce îşi au rădăcinile mai degrabă în afacerile interne ale Franţei, afirmă ministrul bulgar de Externe, Kristian Vighenin..

177 afișări
Imaginea articolului Bulgaria susţine că opoziţia Franţei faţă de aderarea sa la Schengen se bazează pe motive subiective

Bulgaria susţine că opoziţia Franţei faţă de aderarea sa la Schengen se bazează pe motive subiective

Vighenin a declarat luni la Bruxelles că Bulgaria poate acum să aştepte răbdătoare să devină membru Schengen, având în vedere că a îndeplinit toate cerinţele de aderare, relatează postul public de radio de la Sofia, BNR, citat de site-ul Novinite.com.

"Este dificil pentru mine să înţeleg ultimele declaraţii. Noi am implementat toate căile posibile pentru exercitarea controlului şi securizarea graniţelor externe ale UE mult mai bine decât multe alte ţări care sunt deja membre Schengen", a subliniat Vighenin.

Bulgaria nu are nevoie să devină membru Schengen urgent, devreme ce ţara se dezvoltă bine, beneficiind de calitatea sa de membru UE, a adăugat Vighenin. Între beneficiile pe care le va obţine Bulgaria ca membru Schengen se numără cele referitoare la sectorul turistic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici