Bunurile unui lider al principalului partid de opoziţie din Turcia au fost confiscate

Autorităţile turce au confiscat bunurile candidatului la alegerile municipale din Istanbul al Partidului Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune a opoziţiei turce, anunţă presa sâmbătă.

120 afișări
Imaginea articolului Bunurile unui lider al principalului partid de opoziţie din Turcia au fost confiscate

Mustafa Sarigul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fondul de asigurare a depozitelor de economii (TMSF) a anunţat această decizie joi seara, după ce Mustafa Sarigul şi alţi nouă creditori nu au rambursat un împrumut de 3,5 milioane de dolari contractat în 1998, scrie cotidianul Hürriyet.

Sarigul a denunţat această măsură ca fiind o "provocare".

"Acest incident nu este altceva decât instrumentalizarea, de către oameni panicaţi, a instituţiilor statului în scopuri politice", a declarat el, citat de Hürriyet.

Această măsură intervine în timp ce Guvernul turc este afectat de un vast scandal de corupţie ce implică oameni de afaceri şi fii ai unor foşti miniştri.

Mustafa Sarigul este considerat principalul rival al lui Kadir Topbas, actualul primar al Istanbulului şi membru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), care candidează pentru un al treilea mandat la alegerile municipale din martie.

Deşi imaginea AKP, aflat la putere din 2002, a fost pătată de scandalul de corupţie, sondajele actuale îl creditează pe Topbas cu până la 45 la sută din intenţiile de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici