Cameron promite trupe suplimentare care să ajute populaţia afectată de inundaţii în nordul Angliei

Premierul britanic David Cameron a anunţat duminică mobilizarea unor trupe suplimentare care să ajute populaţia afectată de inundaţii ce au atins un nivel "fără precedent" în nordul Angliei, relatează AFP.

560 afișări
Imaginea articolului Cameron promite trupe suplimentare care să ajute populaţia afectată de inundaţii în nordul Angliei

Cameron promite trupe suplimentare care să ajute populaţia afectată de inundaţii în nordul Angliei

"Tocmai am prezidat o reuniune (de criză) pe tema acestor inundaţii fără precedent", a anunţat şeful Executivului britanic într-un mesaj postat pe Twitter.

"Trupe suplimentare vor fi mobilizate", a dat el asigurări, în contextul în care o unitate din cadrul Regimentului ducelui de Lancaster participă deja, alături de autorităţile locale şi voluntari de la Crucea Roşie, la operaţiuni de evacuare şi în lupta împotriva inundaţiilor.

Cameron a anunţat totodată că întregul dispozitiv de luptă împotriva inundaţiilor, criticat în ultimele săptămâni, va fi reevaluat.

"Barierele antiinundaţie, permanente şi provizorii, au jucat un rol-cheie, dar este clar că în anumite cazuri au fost depăşite, iar noi trebuie să vedem dacă trebuie să facem ceva în plus", a declarat el pentru BBC.

Aceste inundaţii sunt o consecinţă a ploilor diluviene care s-au abătut asupra regiunii în ultimele zile, conducând la inundarea unor oraşe şi sate, şi care au obligat în unele cazuri salvatorii să intervină cu barca pe străzi.

Compania Electricity North West a anunţat duminică dimineaţa că lucra fără încetare pentru restabilirea alimentării cu alectricitate a aproximativ 7.500 de gospodării fără curent.

În comitatele West Yorkshire şi Lancashire, sute de persoane au fost evacuate din cauza creşterii nivelului apelor, iar Agenţia pentru mediu a lansat 24 de alerte care semnalează riscul unor inundaţii grave şi periculoase.

La York, un oraş turistic situat la confluenţa râurilor Ouse şi Foss, cartiere întregi au fost inundate, iar în unele zone apa acoperea vehiculele de pe străzi.

"Noaptea (de sâmbătă spre duminică) n-a fost prea bună", a declarat sub protecţia anonimatului un bărbat, într-un centru de urgenţă instalat într-o şcoală din oraş.

Apa, a declarat el, îi ajungea până la brâu atunci când a fost evacuat. "Am reuşit să dorm cam 40 de minute în această noapte (de sâmbătă spre duminică). Nu e tocmai un Crăciun formidabil", a spus el.

Nord-estul Angliei a fost deja afectat, la începutul lui decembrie, de inundaţii puternice, soldate cu pagube estimate la sute de milioane de euro.

În Marea Britanie, o ţară insulară, aproape o locuinţă din cinci este ameninţată de inundaţii, potrivit Asociaţiei experţilor imobiliari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici