Titlul „Regina Camilla” va fi folosit oficial pentru prima dată la încoronarea regelui Charles

Camilla va fi încoronată drept „Regină” alături de Regele Charles la următoarea sa încoronare, marcând o tranziţie istorică de la titlul ei anterior de „Regina Consort”.

664 afișări
Imaginea articolului Titlul „Regina Camilla” va fi folosit oficial pentru prima dată la încoronarea regelui Charles

Sursa foto: Twitter

Invitaţia pentru marele eveniment a fost trimisă la aproximativ 2.000 de invitaţi şi afişează cu îndrăzneală „Regele Carol al III-lea şi Regina Camilla” cu litere ornamentate. Nepoţii ei vor fi printre invitaţii de la Westminster Abbey, alături de nepotul regelui, Prinţul George.

Anunţul vine la 18 ani după ce Camilla şi Charles s-au căsătorit şi a trecut doar un an de când regretata Regina Elisabeta a susţinut-o public pe Camilla drept „Regina Consort”. Mai devreme s-a zvonit că ea este cunoscută drept Prinţesă Consort.

Cu toate acestea, partea iniţială a domniei lui Charles a necesitat titlul de „Regina Consort” pentru a o diferenţia pe Camilla de regretata regina Elisabeta. Palatul Buckingham a anunţat că încoronarea va marca un „moment potrivit” pentru a-şi schimba oficial titlul în „Regina Camilla”, a informat BBC.

Invitaţia pentru încoronarea din 6 mai a dezvăluit şi o nouă fotografie oficială a cuplului regal. Opera de artă pentru invitaţie a fost creată de ilustratorul Andrew Jamieson şi prezintă figura folclorică a „omului verde” făcută din frunze de iederă, păducel şi stejar. Invitaţia reprezintă primăvara şi renaşterea şi sărbătoreşte începutul unei noi domnii. Designul include, de asemenea, imagini ale lumii naturale, embleme naţionale şi heraldice şi flori sălbatice, păsări şi insecte.

Cu toate acestea, există încă incertitudinea dacă prinţul Harry şi Meghan, ducesa de Sussex, vor participa la eveniment. Un purtător de cuvânt al cuplului din California a declarat săptămâna aceasta că nu a existat nicio actualizare cu privire la prezenţa lor.

Între timp, preşedintele Joe Biden i-a transmis prin telefon regelui dorinţele sale ca prima doamnă Jill Biden să reprezinte SUA la încoronare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici