Canada expulzează un diplomat rus, în contextul tensiunilor din Ucraina

Autorităţile canadiene au decis, marţi, expulzarea unui diplomat rus, ataşat militar adjunct al ambasadei Rusiei la Ottawa, în contextul tensiunilor din Ucraina.

606 afișări
Imaginea articolului Canada expulzează un diplomat rus, în contextul tensiunilor din Ucraina

Canada expulzează un diplomat rus, în contextul tensiunilor din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Locotenentul colonel Iuri Bezler, aflat în funcţie timp de aproximativ un an, a primit ordinul de a părăsi Canada în termen de două săptămâni, potrivit cotidianului Ottawa Citizen şi postului public de televiziune CBC, care citează surse sub protecţia anonimatului.

Ambasada Rusiei şi Ministerul canadian de Externe au refuzat să comenteze aceste informaţii.

Expulzarea lui Bezler are loc în contextul crizei din Ucraina, care se confruntă cu o ameninţare de secesiune a zonelor rusofone de la frontiera cu Rusia.

Anterior, Canada a expulzat nouă militari ruşi fără acreditare diplomatică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici