SUA ar putea modifica dispozitivul militar din Europa, din cauza acţiunilor Rusiei

Statele Unite ar putea modifica dispozitivul militar american din Europa din cauza acţiunilor Rusiei în Ucraina, avertizează un oficial de la Departamentul american al Apărării, citat de AFP.

1556 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea modifica dispozitivul militar din Europa, din cauza acţiunilor Rusiei

SUA ar putea modifica dispozitivul militar din Europa, din cauza acţiunilor Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acţiunile ruse în Europa şi în zona Eurasia ar putea conduce Statele Unite să reexamineze dispozitivul militar şi necesităţile în privinţa deplasărilor viitoare de trupe, a exerciţiilor militare şi antrenamentelor în regiune", a declarat Derek Chollet, consilier al Pentagonului responsabil de Securitatea Internaţională.

"Statele Unite nu doresc confruntarea cu Rusia", a dat asigurări Chollet în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate a Camerei Reprezentanţilor.

Derek Chollet nu a oferit detalii despre reexaminarea dispozitivului militar american.

Referindu-se la "intervenţia militară ilegală a Rusiei în Ucraina", Chollet a precizat că aceste acţiuni modifică "peisajul de securitate în Europa", fiind o sursă de instabilitate la frontierele NATO.

Ocuparea sediilor administraţiilor regionale din estul Ucrainei este "foarte îngrijorătoare", a adăugat Chollet, apreciind că eventuale acţiuni ruse în estul Ucrainei "ar fi în mod clar o escaladare foarte gravă a crizei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici