Candidatul lui Obama la şefia Departamentului Securităţii Interne, confirmat de Senat

Senatul american a confirmat luni, cu o largă majoritate, nominalizarea fostului şef al serviciului juridic al Pentagonului Jeh Johnson la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă.

54 afișări
Imaginea articolului Candidatul lui Obama la şefia Departamentului Securităţii Interne, confirmat de Senat

Candidatul lui Obama la şefia Departamentului Securităţii Interne, confirmat de Senat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca secretar la (Departamentul) Securităţii Interne, Jeh (Johnson) va juca un rol major în cadrul eforturilor de protejare a patriei de atacuri teroriste, de adaptare la noi ameninţări, de a fi pregătiţi să facem faţă catastrofelor naturale, consolidării securităţii la frontiere şi transformării sistemului imigraţiei într-unul mai drept", a subliniat Barack Obama într-un comunicat, exprimându-şi mulţumirea faţă de susţinerea largă de care s-a bucurat candidatul său în rândul democraţilor şi republicanilor.

Nominalizarea lui Johnson - care ar putea deveni a patra persoană care conduce Departamentul creat de către George W. Bush în 2002, după un an de la atacurile de la 11 septembrie - a fost aprobată cu 76 de voturi la 16.

El o va înlocui pe Janet Napolitano, fosta guvernatoare a Arizonei (sud), care a preluat în urmă cu câteva săptămâni conducerea universităţilor publice din California.

Secretarul pentru Securitate Internă joacă un rol decisiv în domeniile controlului securităţii la frontiere şi protecţiei ţării faţă de atentate. El este însărcinat, de asemenea, cu răspunsul guvernamental în cazul unor catastrofe naturale ca uragane, tornade sau incendii majore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici