Candidatul republican la preşedinţie Ted Cruz glumeşte pe seama lui Biden, după care-şi cere scuze

Candidatul republican la preşedinţie Ted Cruz a făcut miercuri o glumă pe seama vicepreşedintelui democrat Joe Biden, al cărui fiu a murit în weekend, după care şi-a cerut scuze, relatează ziarul Politico în pagina electronică.

183 afișări
Imaginea articolului Candidatul republican la preşedinţie Ted Cruz glumeşte pe seama lui Biden, după care-şi cere scuze

Candidatul republican la preşedinţie Ted Cruz glumeşte pe seama lui Biden, după care-şi cere scuze (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

"Joe Biden... Ştii care e lucrul bun? Nici măcar n-ai nevoie de un pont. Îţi promit că va merge. La următoarea petrecere la care te duci, mergi pur şi simplu la cineva, spune «vicepreşedintele Joe Biden» şi apoi închide gura. Se vor prăpădi de râs", a declarat Cruz în statul Michigan, citat de site-ul MLive.com.

Republicanul din Texas a folosit tot mai mult insulte în ultima perioadă - glumele lui Biden devenind un element de bază al discursurilor sale -, însă de această gluma a fost denunţată imediat pe reţele de socializare de către persoane care au subliniat că vicepreşedintele american se află în doliu după ce fiul său Beau a murit sâmbătă, la vârsta de 46 de ani, de cancer cerebral.

Cruz şi-a cerut scuze, ulterior, într-un mesaj postat pe Facebook. "A fost o greşeală să folosesc o glumă mai veche despre Joe Biden în timpul doliului şi îmi pare sincer rău. Pierderea fiului său este sfâşietoare şi tragică. Ne rugăm alături de vicepreşedinte şi de familia sa", a scris el.

Senatorul republican şi-a cerut scuze şi într-un mesaj postat pe Twitter, în care a ataşat un link spre mesajul de pe Facebook.

Un reporter de la Detroit News, Chad Livengood, afirmă într-un mesaj postat pe Twitter că l-a abordat pe Cruz în legătură cu gluma imediat după discurs, dar "senatorul din Texas s-a întors şi a plecat". El a scris că reacţia faţă de gluma lui Cruz a fost un "răs uşor".

Candidatul la nominalizarea republicană în cursa pentru Casa Albă a susţinut acest discurs la Howell, în Michigan, în faţa a aproximativ 650 de persoane care au plătit 150 de dolari de persoană sau 250 de dolari de cuplu pentru a participa la evenimentul de campanie.

Corpul neînsufleţit al lui Beau Biden urmează să fie adus joi la Dover, în statul său natal Delaware. Funeraliile urmează să aibă loc sâmbătă, la Wilmington, iar preşedintele Barack Obama urmează să-i aducă un elogiu funebru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici