Căpitanul feribotului Sewol, condamnat la închisoare pe viaţă în apel

Căpitanul feribotului sud-coreean Sewol care a naufragiat în aprilie 2014, acuzat că a abandonat peste 300 de pasageri care au murit, a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă în apel, relatează Euronews.

535 afișări
Imaginea articolului Căpitanul feribotului Sewol, condamnat la închisoare pe viaţă în apel

Căpitanul feribotului Sewol, condamnat la închisoare pe viaţă în apel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Curtea de Apel din Gwangju, în sudul Coreei de Sud, l-a găsit vinovat pe Lee Jun-seok de crimă în masă. Căpitanul Lee Joon-seok, în vârstă de 70 de ani, fusese condamnat iniţial la 36 de ani de închisoare pentru deficienţe grave în exercitarea îndatoririlor sale, fapt ce a provocat furia rudelor victimelor.

Unele dintre rudele victimelor şi-au manifestat nemulţumirea faţă de pedeapsa iniţială primită de căpitanul feribotului, apreciind că acesta ar fi trebuit să fie condamnat la moarte, deşi o astfel de pedeapsă nu a mai fost aplicată din 1997 în Coreea de Sud.

Căpitanul feribotului a părăsit în grabă nava, în timpul naufragiului, pe 16 aprilie 2014, în largul punctului situat în extremitatea sudică a peninsulei coreene, iar sute de persoane au rămas blocate pe vas.

Dintre cei 476 de pasageri de pe Sewol, 304 au murit, 250 fiind elevi de la acelaşi liceu, aflaţi într-o excursie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici