Carne de cal, în conserve etichetate drept "vită" fabricate în România şi vândute în Marea Britanie. Firma producătoare, IDENTIFICATĂ. Declaraţia preşedintelui ANSVSA

Carne de cal a fost depistată, în Marea Britanie, într-un lot de conserve de carne etichetate drept "vită" şi fabricate în România, anunţă autorităţile britanice, citate de ziarul The Guardian.

3235 afișări
Imaginea articolului Carne de cal, în conserve etichetate drept "vită" fabricate în România şi vândute în Marea Britanie. Firma producătoare, IDENTIFICATĂ. Declaraţia preşedintelui ANSVSA

Carne de cal, în conserve etichetate drept "vită" fabricate în România şi vândute în Marea Britanie. Firma producătoare, IDENTIFICATĂ. Declaraţia preşedintelui ANSVSA (Imagine: Shutterstock)

Autoritatea britanică pentru Alimentaţie (FSA) a comunicat că produsul a fost fabricat în România, în ianuarie 2013, fiind comercializat în lanţurile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) şi Quality Save.

În timpul unui control de rutină, în conservele etichetate drept "vită" au fost descoperite cantităţi de carne de cal în proporţie cuprinsă între 1 şi 5%.

Mănăstireanu: Facem controale la producătorul conservelor de vită în care s-a găsit carne de cal

Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat, joi seară, că a fost identificată firma românească producătoare a conservelor de vită feliată în care, după verificări în Marea Britanie, a fost găsită carne de cal şi că au fost demarate controale la aceasta.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a precizat, la Realitatea TV, că respectivele controale vizează trasabilitatea, de la materia primă la produsul finit.

Mănăstireanu a precizat că, în cazul în care ponderea cărnii de cal în conservele de vită depăşeşte 1%, este vorba despre fraudă.

El a mai spus că, în funcţie de rezultatele controalelor la producătorul conservelor, vor fi luate măsurile care se impun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici