Cartea care relansează teoria complotului în cazul DSK: Care a fost scopul capcanei în care "libertinul" şef al FMI a fost atras de cameristă

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn îşi recunoaşte gustul pentru "libertinaj" într-o carte a biografului francez Michel Taubmann, care o acuză pe camerista Nafissatou Diallo că a participat la un complot în cazul de la hotelul Sofitel din New York.

1842 afișări
Imaginea articolului Cartea care relansează teoria complotului în cazul DSK: Care a fost scopul capcanei în care "libertinul" şef al FMI a fost atras de cameristă

Cartea care relansează teoria complotului în cazul DSK: Care a fost scopul capcanei în care "libertinul" şef al FMI a fost atras de cameristă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn îşi exprimă regretul faţă de o "relaţie consimţită dar stupidă cu Nafissatou Diallo". "În acea zi, am deschis poarta tuturor celorlalte cazuri", recunoaşte el într-o carte intitulată "Affaires DSK, le contre-enquete" ("Cazuri DSK, contraancheta"), publicată de Editions du Moment, care urmează să apară în Franţa pe 8 decembrie şi care se găseşte, începând de joi, în anumite librării.

Strauss-Kahn a fost arestat la 14 mai, la New York, fiind acuzat că a agresat-o sexual pe această cameristă de la hotelul Sofitel, în Manhattan, unde îşi petrecuse noaptea.

Procedurile penale angajate contra fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) au fost abandonate în august, dar cazul a stopat brutal ambiţiile politice ale acestui fost ministru socialist şi a antrenat o serie de dezvăluiri despre viaţa sa privată.

Numele lui a fost citat recent într-un caz de prostituţie de lux la hotelul Carlton din Lille (nord). În legătură cu acest dosar, Strauss-Kahn consideră "insuportabil" ca numele său să fie asociat, în presă, "cu prostituţia".

"Am participat la seri libertine, este adevărat. Dar, de obicei, participantele la aceste seri nu sunt prostituate", spune el, dând asigurări că a "hotărât să o rupă cu toate acestea".

Despre cazul din New York, biograful francez afirmă că Strauss-Kahn a fost victima unei interceptări a telefonului şi mesageriei sale electronice, dar mai ales că a fost atras într-o capcană. Taubmann o prezintă pe cameristă ca pe suspectul numărul unu al unui complot.

"Dominique Strauss-Kahn a fost atras într-o capcană. Acest bărbat nu a violat pe nimeni nici la New York, nici la Paris şi nici oriunde altundeva", a declarat Taubmann miercuri, pentru postul de televiziune Canal+. În opinia sa, "este vorba despre un caz politic, nu este un caz de moravuri".

"Scena povestită de Nafissatou Diallo este neverosimilă, ea nu a avut loc", afirmă biograful, revenind asupra scenei din hotelul Sofitel, în Manhattan. Taubmann descrie o scenă în care Strauss-Khan "iese din baie în ţinuta lui Adam". Diallo îi aruncă "o privire sugestivă". Strauss-Khan, în opinia sa, "a văzut o propunere".

Relaţia a fost consimţită şi "neplătită", potrivit lui Strauss-Khan, citat de autor, care conchide că mobilul prezenţei "anormale" a cameristei este în altă parte, de ce nu în furtul unuia dintre cele şapte telefoane mobile ale lui Strauss-Khan, cel de la FMI conţinând informaţii economice importante.

Telefonul "mobil a dispărut, cel mai probabil, în apartamentul 2806 al (hotelului) Sofitel", scrie autorul, oferind un detaliu al apelurilor telefonice. Ultimul a fost efectuat către fiica lui Strauss-Khan, după "relaţia sa" cu camerista.

Potrivit lui Taubmann, Diallo este, în acest moment, încă în cameră. Câteva minute mai târziu, Strauss-Khan "nu se mai află, probabil, în posesia telefonului său mobil de la FMI". Or, în opinia biografului, "două persoane sunt în măsură să îl fi furat, şi anume Nafissatou Diallo şi un necunoscut, posibil un inginer însărcinat cu supravegherea video", sosit înaintea poliţiei.

Autorul reţine, la acel moment, "două lucruri sigure, şi anume dispariţia telefonului şi falsa acuzaţie de tentativă de viol".

El menţionează un episod niciodată raportat până acum. Ieşind din cameră cu scopul de a părăsi hotelul, Strauss-Khan se întâlneşte cu Diallo pe culoar, la etaj. "Hello, îi spune el, salutând-o cu un gest al mâinii. Ea nu-i răspunde", scrie naratorul, potrivit căruia camerista, aşa cum o demonstrează imaginile video pe care le-a văzut, are ulterior un comportament "relaxat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici