O blondă misterioasă intra în hotelul Sofitel cu Dominique Strauss-Kahn pe 14 mai

Avocaţii lui Nafissatou Diallo vor să interogheze, în cadrul procedurii civile în curs la New York, o femeie blondă care a intrat pe 14 mai în hotelul Sofitel împreună cu Dominique Strauss-Kahn, care părea foarte atent să nu fie văzut cu ea, a anunţat marţi unul dintre avocaţi.

1544 afișări
Imaginea articolului O blondă misterioasă intra în hotelul Sofitel cu Dominique Strauss-Kahn pe 14 mai

O blondă misterioasă intra în hotelul Sofitel cu Dominique Strauss-Kahn pe 14 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Douglas Wigdor a precizat că această femeie, a cărei identitate o ignoră, apare în înregistrări ale camerelor de supraveghere aparţinând hotelului Sofitel către ora 1.00 dimineaţa.

"Dominique Strauss-Kahn face un efort să nu arate că sunt împreună", a subliniat el.

"Nu ştiu cine este această persoană, dar voi afla în cursul anchetei care se desfăşoară pentru procesul civil", a adăugat el. "Iar eu o voi cita să se prezinte în instanţă", a continuat Wigdor.

"Există un motiv pentru ca Strauss-Kahn să îşi ia măsuri să evite ca cineva să afle că (femeia) este cu el, iar noi îl vom afla", a anunţat avocatul.

AFP a putut vedea înregistrări realizare de camerele de supraveghere de la Sofitel, în care apare o limuzină neagră, care soseşte în faţa hotelului la ora 1.47, pe 14 mai. Strauss-Kahn intră în hotel la aceeaşi oră, potrivit afişajului orei de pe aceste înregistrări video, care nu au putut fi autentificate imediat.

Femeia blondă, tunsă scurt şi având o geantă mare şi neagră, intră în hotel 20 de secunde mai târziu.

Strauss-Kahn se duce singur la recepţie, discută cu o recepţioneră şi pleacă să ia ascensorul. Femeia, care a stat la distanţă, se îndreaptă, tot atunci, către ascensor, iar el ţine uşa ca ea să poată intra.

Ea părăseşte hotelul puţin înainte de ora 4.00.

Wigdor a revenit la New York, după ce a petrecut mai multe zile la Paris, pentru a pregăti procedura civilă împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, pe care Diallo îl acuză de agresiune sexuală în apartamentul său de la Sofitel, pe 14 mai.

Menţionarea acestei femei blonde intervine după publicarea unui articol, la sfârşitul săptămânii, de către publicaţia New York Review of Books despre această zi de 14 mai, care a relansat teoria unui complot.

Acest articol vorbeşte, de asemenea, despre înregistrări video ale camerelor de supraveghere, în care este surprins un "dans" executat de doi angajaţi ai Sofitel, la câteva minute după ce poliţia a fost sunată, în baza acuzaţiilor lui Diallo.

Wigdor a precizat că nu a văzut aceste înregistrări video, care fac parte din dosarul procedurii penale, abandonată la 23 august din cauza îndoielilor asupra credibilităţii cameristei.

Însă el a respins încă o dată drept "complet ridicolă" această teorie a unui complot. "Ar fi trebuit implicate atât de multe persoane, încât este grotesc", a insistat avocatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici