Casa Albă a restricţionat accesul presei la summitul Trump - Kim | FOTO, VIDEO

Casa Albă a interzis accesul mai multor jurnalişti la dineul între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, după ce doi reporteri au adresat pe un ton ridicat mai multe întrebări liderului american, informează site-ul cotidianului The Independent.

997 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a restricţionat accesul presei la summitul Trump - Kim | FOTO, VIDEO

Casa Albă a restricţionat accesul presei la summitul Trump - Kim | FOTO, VIDEO

Patru reporteri, de la agenţiile Reuters, Bloomberg şi The Associated Press, au fost excluşi de la dineu, Casa Albă motivând că decizia are legătură cu "natura sensibilă a întâlnirilor a limitat numărul persoanelor la dineu".

Iniţial, Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a afirmat iniţial că la dineu nu va fi primit niciun reporter. Ulterior, în urma protestelor fotografilor, Casa Albă a anunţat că va permite accesul câtorva jurnalişti.

Trump şi Kim s-au întâlnit iniţial pentru o discuţie faţă în faţă, după care au participat la un "dineu (privat) de socializare".

Joi sunt programate mai multe reuniuni între Trump şi Kim, în cursul cărora cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

 

 

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici