Casa Albă consideră că Europa are "capacitatea" de a rezolva criza monedei euro

Preşedintele american Barack Obama crede că "europenii au capacitatea să acţioneze pentru a rezolva" criza monedei euro, a apreciat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

233 afișări
Imaginea articolului Casa Albă consideră că Europa are "capacitatea" de a rezolva criza monedei euro

Casa Albă consideră că Europa are "capacitatea" de a rezolva criza monedei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele crede că europenii au capacitatea de a acţiona pentru a rezolva asta şi că aceştia au luat deja măsuri semnificative", a declarat Carney luni în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane a adăugat totuşi că "riscuri serioase există încă şi fără îndoială pieţele sunt încă sceptice" privind măsurile deja adoptate. "Astfel, considerăm că şi alte măsuri trebuie să fie luate", a insistat Carney.

De asemenea, Carney a declarat că în cursul "consultărilor periodice" cu partenerii lor europeni, Statele Unite au abordat "lecţiile învăţate din experienţa" americană a crizei.

Astfel, conform lui Carney, Washington a discutat cu partenerii săi europeni despre "deciziile dificile" precum salvarea băncilor din fonduri publice decisă la sfârşitul lui 2008. Purtătorul de cuvânt a adăugat că responsabilii de pe cele două laturi ale Atlanticului au discutat despre felul în care "unele dintre aceste lecţii învăţate aici ar putea fi aplicate în Europa".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici