Catherine Ashton a avut o relaţie amoroasă cu un comunist britanic

Înaltul Reprezentant la Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a avut o relaţie amoroasă cu un comunist care avea legături strânse cu cei mai importanţi lideri sindicali din Marea Britanie, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton a avut o relaţie amoroasă cu un comunist britanic

Catherine Ashton a avut o relaţie amoroasă cu un comunist britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lady Ashton a avut la sfârşitul anilor '70 o relaţie cu un oficial al Partidului Comunist, Duncan Rees, care a durat mai mult de doi ani. Rees, în vârstă de 56 de ani, era în acea pe perioadă secretar general al Partidului Comunist din Marea Britanie.

Potrivit Daily Mail, de la sfârşitul lui 1977 până la începutul lui 1980, Rees a locuit cu Cathy, în prezent Lady Ashton, desemnată de curând de oficiali de la Bruxelles în funcţia de Înalt reprezentant la UE pentru Afaceri Externe. El a precizat că a locuit cu "partenera lui" în Notting Hill, în vestul Londrei.

Rees a ocupat funcţia de secretar general al Campaniei pentru dezarmare nucleară (CND) în perioada 1975-1979 şi de organizator la nivel naţional al acesteia din 1981 până în 1985. El a lucrat pentru cotidianul comunist Morning Star din februarie 1980 până în martie 1981. De asemenea, el a fost membru al comisiei consultative pentru pace a Partidului Comunist din 1975 până în 1982, ca ulterior să părăsească partidul în 1983.

"Am cunoscut-o prima oară pe Cathy când, alături de alţi doi (colegi) am intervievat-o pentru a obţine funcţia de secretar administrativ la CND. Am angajat-o în vara lui 1977 şi început activitatea în septembrie", a spus Rees. "A fost secretar administrativ cam un an şi jumătate, fiind apoi selectată într-o funcţie neremunerată de trezorier la conferinţa anuală a CND din 1979", a adăugat el.

Duncan Rees a mărturisit că părinţii săi au cunoscut-o pe "Cathy", dar "ulterior, ne-am distanţat şi ne-am despărţit", a adăugat el. "Cathy nu a fost membru al Partidului Comunist. Nu i s-a cerut să devină un membru şi sunt sigur că dacă i s-ar fi făcut această propunere, ar fi spun nu", a afirmat el.

În prezent, Rees deţine funcţia de organizator regional în Ţara Galilor pentru compania Cooperative Group, iar anul trecut a prezidat Forumul de Comerţ din Ţara Galilor. El locuieşte în oraşul Wrexham, situat în nordul Ţări Galilor, alături de Sally, cu care s-a căsătorit în 1990 şi cu are are doi fii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici