Catherine Ashton exprimă "optimism prudent" înaintea negocierilor cu Iranul

Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a exprimat un "optimism prudent" înaintea reuniunii de la Geneva pe tema controversatului program nuclear iranian.

101 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton exprimă "optimism prudent" înaintea negocierilor cu Iranul

Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că vom avea o reuniune foarte productivă", a declarat Ashton, care va reprezenta la negocierile cu Iranul Grupul 5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania).

Ashton speră că reuniunea de marţi şi miercuri va oferi "oportunitatea de analizare în detaliu şi de explorare a posibilităţilor" oferite de propunerile prezentate de Iran.

"Am venit la Geneva cu o atitudine de optimism prudent, dar cu o reală determinare", a precizat Ashton, care marţi se va întâlni cu ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif.

Occidentul şi Israelul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici