Catherine Ashton îndeamnă liderii sârb şi kosovar să continue normalizarea relaţiilor bilaterale

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Catherine Ashton i-a îndemnat joi pe şefii de Guvern sârb şi kosovar să continue normalizarea relaţiilor bilaterale.

67 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton îndeamnă liderii sârb şi kosovar să continue normalizarea relaţiilor bilaterale

Iviţa Dacici, Catherine Ashton şi Hashim Thaçi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrul pe care l-au făcut oferă, într-un anumit sens, garanţii pentru viitor (...) , acum este vorba de implementarea" acordurilor la care au convenit", a declarat Ashton, adăugând că încă "sunt multe de făcut".

Ashton, care a facilitat discuţiile dintre cele două părţi, în decursul celor 200 de ore de negocieri, a salutat angajamentul personal al premierilor sârb Iviţa Dacici şi kosovar Hashim Thaçi.

Ambii lideri "au dat dovadă de dispoziţia de a soluţiona probleme importante şi dificile, fără a compromite propriile principii", a adăugat ea.

Dialogul dintre Belgrad şi Priştina a fost iniţiat în aprilie, în vederea obţinerii unui acord de normalizare a relaţiilor bilaterale, după mai mult de doi ani de la începutul negocierilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici