Cazul fetiţei găsite într-o tabără de romi din Grecia: Femeia care o îngrijeşte susţine că i-a fost încredinţată de o româncă

Femeia romă în grija căreia a fost găsită o fetiţă blondă în vârstă de patru ani, în Grecia, susţine că aceasta i-a fost încredinţată în urma cu doi ani de o româncă, relatează Daily Mirror, în ediţia electronică.

1648 afișări
Imaginea articolului Cazul fetiţei găsite într-o tabără de romi din Grecia: Femeia care o îngrijeşte susţine că i-a fost încredinţată de o româncă

Cazul fetiţei găsite într-o tabără de romi din Grecia: Femeia care o îngrijeşte susţine că i-a fost încredinţată de o româncă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Femeia a declarat, vineri, din închisoare, că o româncă i-a încredinţat fetiţa ca să aibă grijă de ea în timp ce îşi face cumpărăturile şi că aceasta nu s-a mai întors.

"Nu i-am făcut niciun rău. O iubim şi ea ne iubeşte pe noi ... i-am oferit tot ce am putut, aşa cum am făcut pentru ceilalţi copii ai noştri", a declarat ea, citată de mirror.co.uk.

Femeia în vârstă de 40 de ani şi un bărbat în vârstă de 39 de ani au fost acuzaţi de răpire de poliţia greacă şi se află în arest preventiv. Fetiţa, care se numeşte Maria, a fost găsită alături de alţi 13 copii într-o tabără de romi din Farsala, miercuri. Ea nu seamănă deloc cu cuplul grec şi testele ADN au confirmat că nu se înrudesc.

Ofiţerul de poliţie Vasilis Halatsis de teme că cei doi romi greci sunt implicaţi în activităţi de obţinere ilegală de beneficii sociale. Mama a fost acuzată şi de încasare ilegală de ajutoare pentru copii şi falsificarea documentelor de identitate şi a certificatelor de naştere.

Trăsăturile fetiţei sugerează că aceasta ar proveni din estul sau nordul Europei, deşi vorbeşte limba romă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici