Cazuri precedente de EXPLOZII implicând îngrăşăminte chimice

O explozie devastatoare la Texas City, în 1947, este considerată cel mai grav accident industrial din istoria Statelor Unite, relatează AFP, care prezintă câteva cazuri de explozii implicând îngrăşăminte ce au precedat-o pe cea care a avut loc miercuri la o fabrică de îngrăşăminte din Texas.

1070 afișări
Imaginea articolului Cazuri precedente de EXPLOZII implicând îngrăşăminte chimice

Cazuri precedente de EXPLOZII implicând îngrăşăminte chimice

- 16 aprilie 1947, STATELE UNITE (Texas City): O explozie a 2.300 de tone de nitrat de amoniu (un fertilizator extrem de exploziv) aflat la bordul unei nave staţionată în portul din oraş se soldează cu 581 de morţi şi peste 5.000 de răniţi. Sute de clădiri sunt distruse, iar cartierul din port este devastat.

- 28 iulie 1947, FRANŢA (Brest): Stocuri de mărfuri aflate la bordul cargoului norvegian "Ocean Liberty" (inclusiv peste 3.000 de tone de nitrat de amoniu) iau foc în timpul unei descărcări în port. Cargoul explodează şi se soldează cu 30 de morţi, mii de răniţi şi importante pagube materiale în oraş.

- 8 ianuarie 1998, CHINA (Xinping): Un număr de 24 de muncitori mor, iar alţi aproximativ 60 sunt răniţi grav într-o explozie la o fabrică de îngrăşăminte chimice, în provincia Shaanxi (nord).

- 20 septembrie 1999, THAILANDA (în apropiere de Chiang Mai, în nord): Într-o fabrică de conserve de fructe, explozia stocurilor de clorură de potasiu utilizate ca îngrăşământ antrenează moartea a cel puţin 35 de persoane.

- 21 septembrie 2001, FRANŢA (Toulouse): O explozie a stocului de nitrat de amoniu la Uzina AZF antrenează moartea a 31 de persoane şi rănirea altor 2.500. Expertiza acuză un "amestec nefericit" de produse incompatibile înaintea exploziei. În 2012, societatea Grande Paroisse, proprietara uzinei, este condamnată în justiţie pentru "omucidere involuntară".

- 24 aprilie 2004, COREEA DE NORD (Ryongchon, în vest): Se înregistrează 161 de morţi şi alţi aproximativ 1.300 de răniţi, în urma coliziunii, în gară, între un tren ce transportă petrol şi vagoane în care este transportat nitrat de amoniu, care iau foc şi antrenează o serie de explozii.

- 28 mai 2004, ROMÂNIA (Mihăileşti, în est): Un număr de 18 persoane mor, iar alte 13 sunt rănite în explozia accidentală a unui camion ce transportă îngrăşăminte pe bază de azot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici