CDC: Noul coronavirus poate fi transmis şi de către persoanele care nu prezintă semne de infecţie

Directorul Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a avertizat joi că există posibilitatea ca noul tip de coronavirus din China să poată să fie transmis şi de către persoanele care nu prezintă simptomele caracteristice acestei infecţii, potrivit CNN.

2491 afișări
Imaginea articolului CDC: Noul coronavirus poate fi transmis şi de către persoanele care nu prezintă semne de infecţie

CDC: Noul coronavirus poate fi transmis şi de către persoanele care nu prezintă semne de infecţie

El a explicat că această informaţie i-a fost prezentată de către colegii săi din China. „Există o comunicare bună cu colegii noştri cu privire la infecţiile asimptomatice şi la transmiterea asimptomatică. Nu ştim încă, totuşi, câte dintre cazurile asimptomatice duc la transmiterea bolii”, a spus oficialul american.

„Ce am învăţat în aceste două săptămâni este că această boală este mult mai complexă decât s-a crezut iniţial. Unele cazuri confirmate au prezentat doar dureri moderate de gât”, a mai spus el.

Totodată, Redfield a informat că, deşi CDC le-a oferit ajutor autorităţilor chineze, Beijingul încă nu a acceptat oferta americană. „Nu am primit un răspuns de la Guvernul chinez. Credem că suntem cei mai buni din lume în acest domeniu şi suntem gata să îi ajutăm, dar sunt o naţiune independentă şi ei trebuie să decidă dacă ne invită sau nu”, a spus Redfield.

Până în prezent au fost confirmate 15 cazuri de infecţie cu coronavirus în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
cdc,
coronavirus

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici