CE a autorizat primele două vaccinuri împotriva virusului A H1N1

Comisia Europeană a autorizat marţi punerea în vânzare în Europa a primelor două vaccinuri împotriva virusului gripal AH1N1, unul produs de laboratorul elveţian Novartis, iar al doilea de compania britanică GlaxoSmithKline (GSK), se arată într-un comunicat oficial.

15 afișări
Imaginea articolului CE a autorizat primele două vaccinuri împotriva virusului A H1N1

CE a autorizat primele două vaccinuri împotriva virusului A H1N1 (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Vaccinurile vor fi autorizate în toate ţările UE, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Decizia va intra în vigoare "cel târziu la 1 octombrie", precizează CE. "Această decizie va permite să fie disponibile suficiente vaccinuri la începutul sezonului de gripă, reducând riscul îmbolnăvirilor şi deceselor în rândurile cetăţenilor europeni", precizează comunicatul.

Potrivit datelor OMS, gripa A H1N1 a provocat moartea a cel puţin 3.917 persoane în 191 de ţări şi teritorii, de la apariţia noului virus în martie-aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici