Ce arată autopsia lui John McAfee, creatorul de sisteme antivirus găsit mort într-un penitenciar din Spania

  • Creatorul de sisteme antivirus John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în penitenciar în Spania.
  • Autopsia oficială confirmă ipoteza iniţială a autorităţilor spaniole, care suspectau că este vorba de sinucidere.
  • O instanţă judiciară din Spania tocmai aprobase extrădarea lui John McAfee în SUA.
8791 afișări
Imaginea articolului Ce arată autopsia lui John McAfee, creatorul de sisteme antivirus găsit mort într-un penitenciar din Spania

Ce arată autopsia lui John McAfee

Creatorul de sisteme software antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare, săptămâna trecută, în Spania, în contextul în care o instanţă judiciară tocmai aprobase extrădarea sa în Statele Unite, unde este acuzat de evaziune fiscală. Acesta  a fost găsit mort de gardienii Penitenciarului Brians 2 şi nu a putut fi resuscitat.
 
Autopsia oficială arată că milionarul  în vârstă de 75 de ani a murit prin sinucidere, în celula închisorii spaniole, susţine ziarul El Pais, care citează surse neidentificate, apropiate de caz. Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar al Cataloniei, care se ocupă de autopsie, nu a oferit nicio informaţie despre raport, scrie Reuters.
 
„Toate datele preliminare indică o sinucidere", comunica în urmă cu câteva zile Administraţia Penitenciarelor din Spania. Totuşi, văduva lui John McAfee nu acceptă ideea că magnatul s-a sinucis: „John McAfee nu era sinucigaş. Am vorbit cu el cu câteva ore înainte să fie găsit mort. Am vorbit despre decizia Curţii de a-l extrăda în SUA. Nu a fost o surpriză pentru niciunul dintre noi. Eram pregătiţi pentru această decizie şi aveam deja un plan de acţiune pentru a contesta această decizie. Dau vina pe autorităţile americane pentru această tragedie din cauza acestor acuzaţii motivate politic împotriva lui, soţul meu este acum mort”, a declarat Janice McAfee.

Născut în Marea Britanie, John McAfee a lansat primul software comercial antivirus din lume în 1987. Milionarul a fost arestat în octombrie 2020, pe Aeroportul din Barcelona, în baza unui mandat emis de Statele Unite.

Înalta Curte de Justiţie din Spania a decis miercuri, 23 iunie, extrădarea lui John McAfee în Statele Unite, unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală. John McAfee afirma că acuzaţiile sunt motivate politic, întrucât voia să candideze în scrutinul prezidenţial din SUA reprezentând Partidul Libertarian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici