Ce nu s-a spus despre atacul asupra bazei americane din Kenya: militanţii au distrus aeronave în valoare de zeci de milioane de dolari. Printre ele şi un avion spion | FOTO

Militanţi ai organizaţiei somaleze Al-Shabaab, care au atacat duminică baza din Kenya ce găzduieşte forţe americane, au reuşit să distrugă mai multe aeronave şi vehicule, transmite publicaţia The Aviationist. Informaţia a fost confirmată de poliţia din statul african.

10669 afișări
Imaginea articolului Ce nu s-a spus despre atacul asupra bazei americane din Kenya: militanţii au distrus aeronave în valoare de zeci de milioane de dolari. Printre ele şi un avion spion | FOTO

Ce nu s-a spus despre atacul asupra bazei americane din Kenya: militanţii au distrus aeronave în valoare de zeci de milioane de dolari. Printre ele şi un avion spion

Membri ai Al-Shabaab, grup afiliat reţelei Al-Qaida, au reuşit să distrugă două avioane, un C-146A Wolfhound, al U.S. Special Operations Command, şi o aeronavă spion Dash-8.

C-146A Wolfhound, produs de compania Dornier, are rolul de a transporta trupe de elită în zonele în care este nevoie de ele. 

C-146A Wolfhound. O unitate costă 17,6 milioane de dolari

Avionul spion distrus, bazat pe modelul civil De Havilland Canada Dash 8, realizează imagini, inclusiv radar, ale zonelor pe care le survolează. Nu se ştiu foarte multe informaţii despre acest model. Pe lângă aceste aeronave, americanii au mai pierdut, în atac, două elicoptere militare şi câteva vehicule.

Dash 8 modificat, pentru misiuni de spionaj

Pierderile în urma atacului sunt estimate de unii analişti la peste 100 de milioane de dolari.

Al-Shabaab a susţinut că pagubele produse sunt şi mai mari: organizaţia a transmis că a distrus şapte aeronave şi trei vehicule.

Este de remarcat faptul că de pe baza respectivă operează şi drone MQ-9 Reaper, precum cea care l-a ucis pe generalul iranian Qasem Soleimani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici