Soleimani nu a fost ucis (doar) cu terifiantele „bombe ninja”, dotate cu lame şi fără explozibil. Iată ce a lansat, cel mai probabil, drona MQ-9 Reaper | FOTO, VIDEO

Generalul-maior iranian Qasem Soleimani a fost ucis, cu certitudine, de o dronă americană MQ-9 Reaper, dar nu se ştie exact ce arme a lansat aeronava fără pilot. Cel mai probabil a fost vorba de rachete AGM-114 Hellfire, dar nu este exclus să fi fost trase şi terifiantele „bombe ninja”, derivate din acestea.

50477 afișări
Imaginea articolului Soleimani nu a fost ucis (doar) cu terifiantele „bombe ninja”, dotate cu lame şi fără explozibil. Iată ce a lansat, cel mai probabil, drona MQ-9 Reaper | FOTO, VIDEO

Soleimani nu a fost ucis (doar) cu terifiantele „bombe ninja”, dotate cu lame şi fără explozibil

Principalele arme pe care le foloseşte drona MQ-9 Reaper, specializată în localizarea şi neutralizarea de ţinte terestre, sunt rachetele aer-sol AGM-114 Hellfire. Acestea sunt foarte precise şi purtătoare de explozibil.

Există şi o versiune nouă, secretă, a rachetei, numită AGM-114R9X. Aceasta mai este numită şi „bomba ninja” sau „spaima teroriştilor”. Diferenţa faţă de modelul Hellfire standard este că R9X nu conţine explozibil, ci loveşte ţinta cu mai multe lame, asemănătoare cu nişte săbii, pentru a scădea cât mai mult posibilitatea apariţiei unor victime colaterale în urma atacurilor.

Canalul de televiziune Al Arabia a transmis că drona care l-a ucis pe Soleimani a folosit (doar) rachete R9X, ceea ce este puţin probabil. Potrivit unor surse ale presei americane, aeronava a lansat patru rachete împotriva convoiului. Deoarece există filmări cu momentul în care cele două vehicule sunt lovite, pe care se văd exploziile, este clar că nu au fost folosite exclusiv „bombe ninja”, fără explozibil, ci doar rachete Hellfire standard sau o combinaţie între cele două, de exemplu două AGM-114 şi două R9X.

Iată momentul când maşina este lovită:

Mai jos vedeţi diferenţa dintre cele două arme.

În primele imagini este o maşină lovită de o „bombă ninja”, iar în celelalte două vehiculul în care se afla generalul iranian.

Vehicul lovit de „bomba ninja”:

Vehiculul în care se afla Soleimani (noaptea şi ziua):

În primul caz maşina nu a luat foc, deşi nu este exclus ca un vehicul lovit cu racheta R9X să fie cuprins de flăcări. Totuşi, maşina în care a murit Soleimani este contorsionată, dovadă clară că a fost lovită cu explozibil. 

Alte arme pe care drona MQ-9 Reaper le poate transporta sunt GBU-12 Paveway II şi GBU-38 Joint Direct Attack Munitions. Acestea nu au fost utilizate, însă, sigur. Prima este o armă anti-buncăr, iar a doua un kit de bombe destul de imprecis pentru o astfel de misiune chirurgicală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici