CE reaminteşte că recomandă de mulţi ani implementarea sistemului feroviar de frânare automată

Comisarul european al Transporturilor, Siim Kallas, pledează de mulţi ani pentru obligativitatea implementării sistemului european de reducere automată a vitezei excesive pe calea ferată (ERTMS), reaminteşte Biroul său de presă după accidentul din Spania, soldat cu 80 de morţi.

130 afișări
Imaginea articolului CE reaminteşte că recomandă de mulţi ani implementarea sistemului feroviar de frânare automată

CE reaminteşte că recomandă de mulţi ani implementarea sistemului feroviar de frânare automată (Imagine: Shutterstock)

"Vom lăsa autorităţile spaniole să stabilească faptele, iar apoi vom şti dacă trebuie luate măsuri la nivel european", a declarat joi comisarul european al Transporturilor.

Excesul de viteză este ipoteza privilegiată pentru a explica accidentul feroviar produs în apropierea gării din Santiago de Compostela.

Siim Kallas pledează de la începerea mandatului său pentru accelerarea implementării Sistemului European de Gestionare a Traficului Feroviar (ERTMS).

Calea ferată pe care se deplasa trenul care a deraiat în Spania este echipată în mare parte cu sistemul de reducere automată a vitezei, dar instalaţia nu există pe segmentul de patru kilometri dinaintea gării Santiago de Compostela.

Unul dintre cei doi mecanici ai locomotivei trenului deraiat în Galicia comunicase că viteza de deplasare era de 190 de kilometri pe oră în momentul accidentului, pe un segment unde viteza maximă admisă era de 80 de kilometri pe oră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici