Video TRAGEDIA DIN SPANIA: Momentul producerii accidentului, surprins de camerele de supraveghere - VIDEO

Accidentul de tren produs, miercuri seară, în Santiago de Compostella (Spania), în urma căruia şi-au pierdut viaţa 77 de persoane şi alte 143 au fost rănite, a fost suprins de camerele de supraveghere. Unul dintre cei doi mecanici ai locomotivei comunicase că viteza de deplasare era de 190 de kilometri pe oră în momentul accidentului, pe un segment unde viteza maximă admisă era de 80 de kilometri pe oră.

11905 afișări

UPDATE 15:45 Un mecanic al trenului deraiat în Spania comunicase o viteză de 190 km/h pe un segment de 80 km/h

Cotidianul El Pais relatează că unul dintre cei doi mecanici ai locomotivei trenului deraiat în Galicia comunicase că viteza de deplasare era de 190 de kilometri pe oră în momentul accidentului, pe un segment unde viteza maximă admisă era de 80 de kilometri pe oră.

"Sper că nu vor fi morţi, pentru că îi voi avea pe conştiinţă", a comunicat mecanicul imediat după deraiere, înainte de a cunoaşte amploarea accidentului.

Înaintea deraierii, mecanicul anunţase prin radio viteza de 190 de kilometri pe oră, în scurt timp a anunţat 200 de km/h, iar în curba unde a avut loc accidentul a repetat că revenise la 190 de km/h, afirmă surse din cadrul anchetei citate de El Pais.

Cotidianul El Pais a dat publicităţii imaginile surprinse de camerele de supraveghere în care se poate vedea momentul în care trenul intră în curbă şi deraiează.

Cel puţin 78 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostella, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi dimineaţa.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că nu s-au înregistrat, până la această oră, victime cetăţeni români.

Presa spaniolă enumera, joi, viteza excesivă printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu cel puţin 77 de morţi, miercuri seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul ţării.

"Excesul de viteză în timpul unui viraj, posibila cauză a accidentului", scrie cotidianul El Pais. Citând surse apropiate anchetei, cotidianul afirmă că, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteză de 180 de kilometri pe oră pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră.

"Mare viteză mortală", titra pe prima pagină cotidianul El Mundo, potrivit căruia trenul avea 220 de kilometri pe oră pe un tronson cu limită de 80 de kilometri pe oră. "Excesul de viteză este una dintre ipotezele care predomină pentru explicarea accidentului", scrie cotidianul.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraş de pelerinaj mondial celebru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici