Ce spun germanii despre gestul obscen făcut de liderul social-democrat Peer Steinbrück

Aproape două-treimi dintre germani (62 la sută) dezaprobă gestul obscen făcut de liderul social-democrat Peer Steinbrück, adversarul cancelarului Angela Merkel în scrutinul parlamentar federal, conform unui sondaj comandat de postul tv RTL.

482 afișări
Imaginea articolului Ce spun germanii despre gestul obscen făcut de liderul social-democrat Peer Steinbrück

Ce spun germanii despre gestul obscen făcut de liderul social-democrat Peer Steinbrück (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gestul este dezagreat chiar şi de 47% dintre simpatizanţii Partidului Social-Democrat (SPD).

Cincizeci şi cinci la sută dintre persoanele intervievate de Institutul Forsa sunt de părere că gestul obscen va avea efecte negative pentru SPD în scrutinul legislativ federal din 22 septembrie, în care Angela Merkel era oricum favorită.

Social-democratul Peer Steinbrück a şocat Germania joi seara după ce a apărut făcând un gest obscen, într-o fotografie publicată pe prima pagină a unei reviste. Întrebat de reporterii unui supliment al cotidianului de centru-stânga Süddeutsche Zeitung ce porecle a primit după gafele de comunicare comise în timpul campaniei, Steinbrück a răspuns printr-un gest neaşteptat arătând un deget. El a făcut gestul obscen în cadrul unui "interviu mut", o şedinţă foto realizată o dată pe săptămână cu diverse personalităţi. Principiul rubricii jurnalistice este a răspunde unor întrebări prin gesturi, "imortalizate" în alb-negru de către un fotograf.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici