Cei doi tineri arestaţi în cazul morţii jurnalistei Lyra McKee au fost eliberaţi

Poliţia din Irlanda de Nord a anunţat că i-a eliberat duminică pe cei doi tineri care fuseseră reţinuţi în dosarul morţii jurnalistei Lyra McKee, iar acuzaţiile împotriva acestora au fost retrase, potrivit Reuters.

411 afișări
Imaginea articolului Cei doi tineri arestaţi în cazul morţii jurnalistei Lyra McKee au fost eliberaţi

Cei doi tineri arestaţi în cazul morţii jurnalistei Lyra McKee au fost eliberaţi

„Doi bărbaţi, în vârstă de 18 şi 19 ani, au fost eliberaţi, iar acuzaţiile la adresa lor au fost retrase”, a anunţat Serviciul de Poliţie al Irlandei de Nord într-un comunicat.

McKee, în vârstă de 29 de ani, a fost lovită de un glonţ în timp ce observa revoltele din Irlanda de Nord.

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziţii efectuate de autorităţi în cartierul Creggan. Disidenţii republicani sunt consideraţi vinovaţi pentru moartea femeii. Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Irlanda de Nord a transmis că Lyra McKee era „unul dintre cei mai promiţători jurnalişti” de pe teritoriul Irlandei de Nord.

„A fost un jurnalist cu stil, curaj şi integritate şi o femeie plină de determinare şi pasiune”, a declarat Séamus Dooley, membru al Uniunii. Incidentul armat a avut loc după plecarea poliţiştilor, care au verificat mai multe case din zonele Mulroy Park şi Galliagh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici