Cei trei morţi în incendiul din Italia ar fi de origine română

Cele trei persoane care au fost găsite moarte în incendiul declanşat într-o casă părăsită din Cosenza, în sudul Italiei, ar fi de origine română, potrivit primelor elemente ale anchetei, relatează Corriere della Sera, în ediţia electronică.

293 afișări
Imaginea articolului Cei trei morţi în incendiul din Italia ar fi de origine română

Cei trei morţi în incendiul din Italia ar fi de origine română (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre victime ar fi un bărbat care stătea deseori în faţa unui supermarket din regiune şi care folosea o cârjă deoarece avea probleme la un picior.

Trei cadavre ale unor persoane fără adăpost au fost găsite carbonizate într-o casă veche şi părăsită din centrul Cosenza, în sudul Italiei, de către pompierii italieni, a anunţat sâmbătă agenţia Ansa, citată de AFP.

După ce au stins flăcările, pompierii au descoperit trei cadavre. Incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit, o sobă veche fiind legată la reţeaua electrică printr-un cablu improvizat.

Adi, un tânăr imigrant marocan fără adăpost, care îşi petrece în general nopţile în gară dar care în noaptea respectivă a dormit la etajul casei incendiate, a scăpat ca prin miracol. "Eram beat şi nu mi-am dat seama de nimic", le-a spus el poliţiştilor, veniţi să îl trezească.

Casa, avariată şi cu geamurile sparte, era un refugiu pentru persoanele fără adăpost din oraş.

Cosenza este o regiune afectată de sărăcie, unde rata şomajului în rândul tinerilor este ridicată şi unde trăiesc numeroşi imigranţi proveniţi în special din Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici