Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan după ce două bombe artizanale au explodat

Cel puţin 11 civili, printre care şapte femei şi trei copii, şi-au pierdut viaţa miercuri după ce două bombe amplasate de insurgenţi pe marginea unor drumuri au explodat, într-o provincie instabilă din sudul Afganistanului, potrivit autorităţilor locale.

140 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan după ce două bombe artizanale au explodat

Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan după ce două bombe artizanale au explodat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În urma exploziei primei bombe, în districtul Musa Qala din provincia Helmand (sud), au murit opt persoane, a declarat miercuri dimineaţă Ministerul afgan de Interne, care îi acuză pe talibani că sunt la orginea acestui atac. Ulterior, autorităţile locale au revizuit bilanţul în creştere.

"Explozia unei bombe produsă în jurul orei 9.00 (6.30, ora României) a distrus un camion civil, provocând zece morţi, şapte femei şi trei copii", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al provinciei Helmand, Farid Ahmad Farhang. Potrivit autorităţilor, şase persoane au fost rănite.

Câteva ore mai târziu, o a doua bombă artizanală a explodat pe marginea unui drum, omorând un bărbat şi rănind patru persoane care făceau parte din aceeaşi familie, potrivit unui comunicat al autorităţilor provinciei, care au acuzat "inamicii Afganistanului", o expresie folosită de autorităţi în cazul insurgenţilor talibani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici