Cel puţin 12 morţi la Sanaa, în urma unui atac sinucigaş cu bombă

Cel puţin 12 persoane au fost omorâte joi, într-un atac sinucigaş cu bombă, la o moschee din capitala yemenită Sanaa, anunţă surse din domeniul securităţii, relatează BBC News online.

222 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi la Sanaa, în urma unui atac sinucigaş cu bombă

Cel puţin 12 morţi la Sanaa, în urma unui atac sinucigaş cu bombă

Explozia a avut loc la Moscheea al-Balili în timpul rugăciunii de Eid al-Adha (Sărbătoarea sacrificiului).

Atentatul are loc la două zile după ce preşedintele Yemenului Abdrabbuh Mansour Hadi a revenit în ţară, la Aden (sud), după exilul din Arabia Saudită.

Preşedintele yemenit a fugit din ţară în martie, din cauza avansării rebelilor huthi, vizaţi de atunci de o coaliţie condusă de Arabia Saudită.

Coaliţia şi forţele loialiste i-au respins pe huthi din unele regiuni, inclusiv din Aden.

Însă insurgenţii huthi - rebeli musulmani şiiţi din nordul ţării - deţin în continuare controlul asupra capitalei Sanaa.

Moscheea al-Balili se află în apropierea Academiei de Poliţe din Sanaa.

Numeroase persoane au fost de asemenea rănite în atac.

Sanaa a fost ţinta unei serii de atacuri cu bombă, multe revendicate de către gruparea extremistă sunnită Statul islamic (SI).

Atacul de joi nu a fost revendicat pentru moment.

Eid al-Adha - care aduce un omagiu voinţei lui Avraam de a-şi sacrifica fiul ca faptă de supunere faţă de divinitate -- este sărbătorit de către musulmanii din întreaga lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici