30 de persoane, între care cel puţin şase deputaţi, asasinate într-un hotel din capitala Somaliei

Atacul comis marţi de insurgenţi islamişti shebab într-un hotel din Mogadishu s-a soldat cu 30 de morţi, între care cel puţin şase parlamentari, potrivit unui nou bilanţ furnizat de vicepremierul somalez.

16 afișări
Imaginea articolului 30 de persoane, între care cel puţin şase deputaţi, asasinate într-un hotel din capitala Somaliei

30 de persoane, între care cel puţin şase deputaţi, asasinate într-un hotel din capitala Somaliei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Treizeci de persoane au fost ucise în atac. Şase sunt membri ai Parlamentului somalez şi patru sunt înalţi funcţionari din cadrul Guvernului", a declarat Abdirahman Haji Adab Ibbi, în cursul unei conferinţe de presă improvizate la locul atacului.

"Celelalte 20 de victime sunt civili nevinovaţi care au murit în acest incident oribil", a adăugat vicepremierul.

Doi atacatori, îmbrăcaţi în uniforme ale forţelor guvernamentale, au pătruns în holul hotelului Mona, unde au deschis focul asupra persoanelor prezente, potrivit martorilor interogaţi la faţa locului de corespondentul AFP.

"Când clădirea era încercuită de forţele guvernamentale, cei doi atacatori au declanşat explozibilele pe care le aveau asupra lor", a explicat un oficial guvernamental.

Hotelul este situat în apropiere de Villa Somalia, sediul preşedinţiei somaleze, şi de Parlament, departe de linia de front şi într-o zonă care este teoretic securizată de Guvernul de tranziţie (TFG).

Recent renovat, acest hotel adăposteşte frecvent numeroşi deputaţi şi oficiali ai TFG.

Atacul a avut loc când insurgenţii shebab au lansat luni după-amiază o amplă ofensivă împotriva trupelor TFG, susţinute de forţa Uniunii Africane (Amisom).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici