Cel puţin 17 locuri au fost vizate de atacuri cu bombă într-o ţară în care mii de români îşi fac vacanţa

Explozii şi incendii au devastat miercuri cel puţin 17 localităţi din sudul Thailandei, au anunţat autorităţile, în ceea ce pare a fi mai multe atacuri coordonate care au rănit şapte persoane.

2614 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 17 locuri au fost vizate de atacuri cu bombă într-o ţară în care mii de români îşi fac vacanţa

Cel puţin 17 localităţi au fost vizate de atacuri cu bombă într-o ţară în care mii de români îşi fac vacanţa

Atentatele cu bombă şi atacurile cu materiale inflamabile au avut loc după miezul nopţii şi au vizat magazine şi o benzinărie, rănind uşor cel puţin şapte persoane, potrivit declaraţiilor poliţiei şi armatei. Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri până în prezent.

Numărul redus de victime ar putea semnala faptul că atacurile au fost menite să trasmită mai degrabă un mesaj. 

Provinciile din sudul Thailandei, de-a lungul graniţei cu Malaezia, au avut niveluri scăzute de insurgenţă în ultimii ani. Guvernul thailandez a luptat cu grupuri obscure care urmăreau să obţină independenţa provinciilor predominant musulmane Pattani, Yala, Narathiwat şi părţi din Songkhla.

Peste 7.300 de persoane au fost ucise în acest conflict începând cu 2004, potrivit grupului Deep South Watch.

Atacurile pot avea un impact negativ asupra turismului ce reprezintă o parte semnificativă a PIB-ului. Thailanda este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din Asia. Ţara atrage milioane de turişti anual. Mii de români aleg să îşi facă vancaţa în acestă ţară.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici