Cel puţin 20 de morţi într-un raid militar rus care a vizat o bază insurgentă din Caucaz

O presupusă bază a rebelilor a fost distrusă luni în Caucazul rus, în cursul unei operaţiuni militare terestre care a avut sprijin aerian, 17 presupuşi combatanţi şi trei membri ai serviciilor de securitate fiind ucişi, anunţă Comitetul naţional rus pentru combaterea terorismului.

39 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de morţi într-un raid militar rus care a vizat o bază insurgentă din Caucaz

Cel puţin 20 de morţi într-un raid militar rus care a vizat o bază insurgentă din Caucaz (Imagin: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Un atac aerian punctual şi o operaţiune la sol au distrus o bază utilizată de rebeli pentru antrenarea teroriştilor-kamikaze şi pentru planificarea de atacuri teroriste în Osetia de Nord şi în Inguşetia", precizează Comitetul pentru combaterea terorismului.

"Potrivit informaţiilor preliminare, 17 rebeli au fost ucişi şi doi participanţi la atentatul de la aeroportul Domodedovo din Moscova au fost arestaţi", precizează Comitetul. Doi agenţi FSB şi un angajat al Ministerului rus de Interne au fost ucişi în confruntări.

Efectuată de Ministerul de Interne şi de cel al Apărării, operaţiunea a fost lansată în cadrul anchetei privind atentatul comis pe 24 ianuarie la aeroportul Domodedovo, soldat cu 37 de morţi.

Potrivit unei surse oficiale, cei doi suspecţi arestaţi sunt fraţii Islam şi Iles Iandiev, suspectaţi că l-au însoţit la Moscova pe teroristul care s-a aruncat în aer la aeroport. Teroristul-kamikaze de la Moscova a fost identificat ca fiind Magomed Evloev, în vârstă de 20 de ani, originar din satul Ali-Iurt (Inguşetia).

Atentatul de la Moscova a fost revendicat de şeful rebeliunii islamiste din Caucazul rus, cecenul Doku Umarov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici