Cel puţin 22 de poliţişti afgani şi 23 de talibani, ucişi în confruntări în nordul Afganistanului

Cel puţin 22 de poliţişti afgani au fost ucişi luni, într-o ambuscadă a insurgenţilor talibani în provincia Sar-e-Pul, în nordul Afganistanului, anunţă oficiali locali, precizând că 23 de rebeli au fost omorâţi în schimburile de focuri.

85 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22 de poliţişti afgani şi 23 de talibani, ucişi în confruntări în nordul Afganistanului

Cel puţin 22 de poliţişti afgani şi 23 de talibani, ucişi în confruntări în nordul Afganistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ambuscada a avut loc pe drumul care face legătura între localităţile Laghman şi Alaf Safid. Douăzeci şi doi de poliţişti au fost ucişi, opt au fost răniţi, iar şapte au fost luaţi prizonieri", a declarat guvernatorul provinciei, Abdul Jabar Haqbin.

Aproximativ zece vehicule de poliţie au fost incendiate în cursul ambuscadei.

Cel puţin 23 de insurgenţi talibani au fost ucişi în schimburile de focuri.

Trupele combatante ale NATO vor fi retrase din Afganistan la sfârşitul anului 2014. Aproximativ 12.500 de militari străini vor rămâne în Afganistan în 2015, cu misiuni de antrenament şi securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici