Cel puţin 28 de morţi în noi atacuri în Irak

Cel puţin 25 de poliţişti şi trei civili au fost ucişi de marţi seara într-o serie de atacuri coordonate în vestul Irakului, potrivit unor oficiali medicali şi din cadrul serviciilor de securitate, citaţi miercuri de AFP.

78 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 28 de morţi în noi atacuri în Irak

Cel puţin 28 de morţi în noi atacuri în Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Atacurile, comise de persoane înarmate şi kamikaze, marţi seara şi în cursul nopţii, în provincia Al-Anbar, au provocat rănirea a 26 de poliţişti, potrivit acestor surse.

Patru dintre aceste atacuri au avut loc în apropierea oraşului Rutba, la circa 110 kilometri de frontiera siriană.

Un kamikaze a detonat un camion-cisternă încărcat cu explozibil la punctul de control al poliţiei din Rutba.

Optsprezece poliţişti au fost ucişi în aceste atacuri şi 25 au fost răniţi.

La vest de Rutba, trei civili au murit când un kamikaze a detonat un camion-cisternă pe acest pod.

Tot în provincia Anbar, marţi în jurul orei locale 23.00, persoane înarmate au atacat un punct de control din Ramadi, provocând moartea a trei poliţişti şi rănind un al patrulea, potrivit unui medic şi poliţiei.

Patru persoane au murit într-un atac similar comis împotriva unui alt punct de control din oraş.

Aceste ultime atacuri ridică la 250 bilanţul morţilor în violenţe de la începutul lui octombrie şi peste 5.200 de la începutul anului, potrivit unei numărători a AFP, bazată pe surse medicale şi din cadrul poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici