Cel puţin 37 de morţi, dintre care doi jurnalişti, în urma cutremurului din Turcia

Cutremurul produs miercuri seara la Van, în estul Turciei, a provocat moartea a 37 de persoane, a declarat sâmbătă premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

217 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 37 de morţi, dintre care doi jurnalişti, în urma cutremurului din Turcia

Cel puţin 37 de morţi, dintre care doi jurnalişti, în urma cutremurului din Turcia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericire, ultimul bilanţ este de 37 de morţi", a declarat Erdogan, citat de agenţia Anatolia, în timpul unei vizite în regiune.

Precedentul bilanţ anunţat sâmbătă dimineaţa menţiona 32 de morţi şi 30 de supravieţuitori scoşi de sub dărâmături începând de miercuri.

Echipele de salvare au extras în cursul nopţii cadavrele a doi jurnalişti ai agenţiei de presă Dogan, dintre ruinele unui hotel prăbuşit.

Cei doi bărbaţi veniseră la Van pentru a efectua un reportaj după precedentul seism din regiune, care a avut magnitudinea de 7,2 şi care a provocat moartea a 600 de persoane la 23 octombrie, potrivit agenţiei.

Cutremurul de miercuri, cu o magnitudine de 5,6 şi cu epicentrul situat la 17 kilometri sud-vest de Van, a provocat prăbuşirea a 25 de clădiri, a căror structură fusese deja afectată de seismele precedente, la Van.

Alte 23 de imobile au fost părăsite de locuitori după primul seism. Două hoteluri au fost în schimb ocupate, în special de către jurnalişti şi angajaţi umanitari.

Un cetăţean japonez, membru al unei asociaţii umanitare, a decedat în urma rănilor suferite după ce a fost scos de sub dărâmăturile unuia dintre aceste hoteluri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici