Cel puţin 451 de morţi în Indonezia, după tsunami şi seria de erupţii ale vulcanului Merapi

Cel puţin 451 de persoane au fost ucise în Indonezia de un tsunami care a devastat insule din Oceanul Indian şi de o serie de erupţii ale vulcanului Merapi, potrivit noilor bilanţuri anunţate sâmbătă de autorităţi.

28 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 451 de morţi în Indonezia, după tsunami şi seria de erupţii ale vulcanului Merapi

Cel puţin 451 de morţi în Indonezia, după tsunami şi seria de erupţii ale vulcanului Merapi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valul seismic provocat luni seara de un cutremur cu magnitudinea de 7,7 pe arhipelagul Mentawai, în largul insulei Sumatra, a provocat moartea a 413 persoane, în timp ce alte 298 de persoane erau în continuare date dispărute, a precizat Suryadi, un reprezentant al serviciilor de intervenţie.

Căutarea persoanelor dispărute şi transportul ajutoarelor pentru supravieţuitori sunt îngreunate de condiţiile meteorologice dificile şi de lipsa bărcilor.

"Ajutorul a sosit în cantităţi mari. Din nefericire, numărul bărcilor este insuficient pentru a-l distribui rapid" în satele izolate ale pescarilor, devastate de tsunami, a precizat Suryadi.

La o mie de kilometri de insulele Mentawai, seria de erupţii ale vulcanului Merapi a cauzat moartea a 38 de persoane, au precizat serviciile de intervenţie.

Două persoane au murit pe drum în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza panicii provocate de o nouă erupţie puternică a vulcanului, care a proiectat nori de cenuşă până la aproximativ 20 de kilometri de crater.

Aeroportul din Yogyakarta, un oraş mare din apropierea vulcanului, situat la aproximativ 25 de kilometri, a fost temporar închis în zori, pentru a curăţa stratul de cenuşă de pe pistă.

Vulcanologii responsabili cu supravegherea vulcanului Merapi au avertizat că acesta, care are o înălţime de 2.914 metri, va înregistra noi erupţii în zilele următoare, din cauza cantităţii de magmă care s-a acumulat sub crater.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici