Cel puţin 50 de morţi în urma unor inundaţii produse în nordul Afganistanului

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte câteva zeci sunt date dispărute din cauza inundaţiilor produse la 19 mai în provincia Sari Pul, din nordul Afganistanului, a anunţat sâmbătă un oficial local.

129 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de morţi în urma unor inundaţii produse în nordul Afganistanului

Cel puţin 50 de morţi în urma unor inundaţii produse în nordul Afganistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Aproximativ 59.000 de persoane au fost deplasate", fiind afectate aproximativ 260 de sate, a declarat Abdul Jabar Haqbeen, guvernatorul provinciei Sari Pul.

În total, 50 de persoane au murit, "majoritatea femei şi copii", iar câteva zeci sunt în continuare date dispărute din cauza ploilor torenţiale care au durat timp de două ore şi au provocat inundaţii grave.

Afganistanul a cunoscut iarna cea mai dură din ultimii 15 ani, marcată de ninsori abundente care au provocat numeroase avalanşe mortale. Topirea zăpezilor provoacă de atunci inundaţii devastatoare, care se adaugă ploilor torenţiale de scurtă durată dar cu consecinţe devastatoare.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale IMMAP, specializată în analiza datelor şi cartografie, "15 la sută din populaţia afgană şi 22 la sută din zonele populate riscă să fie afectate de inundaţii în această primăvară".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici