Cel puţin 65 de victime în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,3 în Noua Zeelandă - VIDEO

Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.

171 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 65 de victime în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,3 în Noua Zeelandă - VIDEO

Cel puţin 65 de victime în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,3 în Noua Zeelandă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a precizat că până în prezent au fost confirmate 65 de decese, însă bilanţul riscă să crească, şi a descris oraşul Christchurch drept "o scenă de devastare totală".

"Este posibil să asistăm la cea mai neagră zi a Noii Zeelande", a spus Key. "Este o comunitate aflată în agonie totală. Avem nevoie ca această comunitate să se unească, iar oamenii să se ajute unii pe alţii, aşa cum au mai făcut-o în trecut şi o vor face din nou", a adăugat el.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,3, s-a produs la ora locală 12.51 (2.51, ora României), la 5 kilometri de Christchurch şi la o adâncime de numai 4 kilometri, conform Institutului de geofizică american (USGS). Seismul a fost urmat de mai multe replici, cu magnitudini de până la 5,6, şi a provocat distrugeri masive.

Christchurch, cu o populaţie de 340.000 de locuitori, a mai fost afectat, la 4 septembrie 2010, de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat însă cu victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici