Cel puţin nouă morţi în urma unor TORNADE produse în Oklahoma - VIDEO

Cel puţin nouă persoane au fost ucise după ce mai multe tornade au afectat, vineri, statul american Oklahoma, unde oraşul Moore a fost deja devastat la 20 mai de o tornadă care s-a soldat cu 24 de morţi.

688 afișări
Imaginea articolului Cel puţin nouă morţi în urma unor TORNADE produse în Oklahoma - VIDEO

Cel puţin cinci morţi în urma unor TORNADE produse în Oklahoma - VIDEO

Serviciul medico-legal din Oklahoma a confirmat într-un email moartea a nouă persoane, dintre care cinci încă neidentificate.

Serviciile meteorologice au ridicat alerta de urgenţă pentru tornade, însă a menţinut alertele pentru inundaţii şi furtuni.

Numeroase persoane au fost rănite în coliziunile dintre maşini şi camioane, conform autorităţilor. Rafale puternice de vânt au provocat de asemenea numeroşi răniţi - 87, conform cotidianului local The Oklahoman, şi importante pagube materiale.

Conform previziunilor, rafalele de vânt s-au deplasat către est sâmbătă. În statul vecin Missouri, guvernatorul Jay Nixon a declarat stare de urgenţă vineri seară, solicitând cetăţenilor "să urmărească îndeaproape condiţiile meteorologice, pentru a se putea adăposti sau deplasa către locuri înalte dacă este necesar."

Conform presei locale, cinci tornade au lovit regiunea Oklahoma City, cu rafale de vânt de până la 145 de kilometri pe oră însoţite de puternice căderi de grindină.

Vineri seara, o mamă şi copilul acesteia au fost surprinşi de o tornadă în timp ce se deplasau cu maşina pe autostradă, murind pe loc.

Meteorologii americani au avertizat că tornadele se vor îndrepta sâmbătă spre statele Illinois şi Missouri, unde autorităţile au decretat deja starea de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici