Cel puţin trei insurgenţi, ucişi în timpul atacului unui avion american fără pilot

Trei insurgenţi au fost ucişi joi dimineaţă în timpul unui atac al unui avion american fără pilot, într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, principala bază a reţelei teroriste Al-Qaida din regiune, conform unui anunţ al forţelor de securitate pakistaneze.

91 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei insurgenţi, ucişi în timpul atacului unui avion american fără pilot

Cel puţin trei insurgenţi, ucişi în timpul atacului unui avion american fără pilot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un avion american fără pilot a lansat două rachete asupra unui magazin din piaţa centrală a oraşului Miranshah, din Waziristanul de Nord, aflat în apropierea graniţei cu Afganistanul. Cel puţin trei insurgenţi au fost ucişi.

Principalul adăpost al reţelei Al-Qaida în regiune, acest district este în acelaşi timp şi o bază aeriană a talibanilor afgani care luptă împotriva forţelor NATO, conduse de Statele Unite.

Miercuri, un atac al unui avion fără pilot a atacat un vehicul care circula la câteva zeci de kilometri de Miranshah, ucigând cei patru ocupanţi, ei fiind consideraţi drept "rebeli" de către un responsabil local al forţelor de securitate.

Campania de atacuri folosind avioane americane fără pilot, începută în 2004 dar care s-a intensificat semnificativ începând cu 2008, în special odată cu începerea mandatului preşedintelui american, Barack Obama, s-a accelerat în ultimele săptămâni, după summitul NATO de la Chicago, în timpul căruia s-a discutat cu precădere despre conflictul afgan, care durează de peste 10 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici