Cel puţin trei morţi în confruntări militare produse la frontiera dintre Afganistan şi Iran

Doi agenţi ai Poliţiei de frontieră din Iran şi un militar afgan au fost ucişi într-un schimb de focuri produs sâmbătă la frontiera dintre Iran şi Afganistan, anunţă autorităţile din ambele ţări, conform agenţiei Reuters.

1401 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei morţi în confruntări militare produse la frontiera dintre Afganistan şi Iran

Hepta

"Astăzi, în provincia Nimroz, forţele iraniene au tras focuri de armă spre Afganistan, iar autorităţile afgane au ripostat. Situaţia este sub control acum. Emiratul Islamic nu vrea conflicte cu vecinii", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, Abdul Nafi Takor.

Confruntările militare s-au soldat cu moartea a doi poliţişti de frontieră din Iran şi a unui militar afgan. Mai multe persoane au fost rănite.

Autorităţile iraniene au decis închiderea punctului vamal Milak-Zaranj în urma incidentului.

"Fără a respecta legislaţia internaţională şi relaţiile de bună-vecinătate, forţele talibane au deschis focul spre punctul vamal Sasoli, atrăgând o ripostă decisivă", a acuzat Qasem Rezaei, un oficial din cadrul Poliţiei iraniene.

Nu este clar care este cauza incidentului, dar între Iran şi Afganistan sunt dispute din cauza accesului la resurse de apă. Iranul acuză regimul taliban din Afganistan de încălcarea unui tratat din anul 1973 prin diminuarea debitului Râului Helmand spre regiuni iraniene. Administraţia de la Kabul a respins acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici