Cele trei eleve britanice suspectate că vor să se alăture grupării SI ar fi ajuns în Siria

Cele trei eleve britanice suspectate că vor să se alăture militanţilor grupării Stat Islamic ar fi ajuns în Siria, a anunţat poliţia din Marea Britanie, citată de BBC News Online.

454 afișări
Imaginea articolului Cele trei eleve britanice suspectate că vor să se alăture grupării SI ar fi ajuns în Siria

Cele trei eleve britanice suspectate că vor să se alăture grupării SI ar fi ajuns în Siria (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Cele trei adolescente din Londra au reuşit să pătrundă ilegal în Siria din Turcia în urmă cu patru sau cinci zile. Shamima Begum şi Amira Abase, în vârstă de 15 ani, şi Kadiza Sultana, în vârstă de 16 ani, eleve la Bethnal Green Academy, au plecat din Marea Britanie spre Istanbul la 17 februarie, la bordul unui avion care a decolat de la aeroportul londonez Gatwick.

Poliţia Metropolitană a anunţat că are motive să creadă că tinerele "nu se mai află în Turcia şi au intrat în Siria". "Ofiţerii continuă să coopereze îndeaproape cu autorităţile turce în cadrul acestei investigaţii", a precizat poliţia într-un comunicat.

Potrivit unor surse din Siria, trei tinere identificate ca fiind britanice, inclusiv una care poartă ochelari, au trecut graniţa cu ajutorul traficanţilor de persoane.

Aceste informaţii intervin după ce familiile celor trei adolescente au făcut numeroase apeluri pentru revenirea lor acasă.

"Probabil se vor căsători destul de repede", a apreciat Ross Frenett, de la Institutul pentru Dialog Strategic, adăugând că perspectivele pe termen lung sunt îngrijorătoare. Pe măsură ce gruparea Stat Islamic pierde teritoriu, "femeile ar putea avea un rol mai activ în acest conflict şi aici este o îngrijorare", a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici