Cetăţean german suspectat că este militant taliban, capturat în Afganistan

Un german suspectat că este militant al insurgenţilor talibani a fost capturat în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate afgane efectuată în provincia Helmand, anunţă surse locale citate de site-ul agenţiei Reuters.

357 afișări
Imaginea articolului Cetăţean german suspectat că este militant taliban, capturat în Afganistan

Cetăţean german suspectat că este militant taliban, capturat în Afganistan

Dacă informaţiile vor fi confirmate, aceasta ar fi un exemplu rar al unui cetăţean european care luptă de partea insurgenţilor din Afganistan.

Omar Zwak, un purtător de cuvânt al Guvernoratului provincial, a declarat că bărbatul, care are documente germane, a fost capturat împreună cu alţi doi insurgenţi, luni seară, într-o bază a talibanilor din districtul Gereshk al provinciei Helmand.

Bărbatul a fost audiat, dar detaliile iniţiale sugerează că nu era prizonier, ci participa la confruntări de partea insurgenţilor talibani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici