Charles Colson, unul dintre personajele-cheie ale scandalului Watergate, a decedat

Charles Colson, unul dintre personajele principale ale scandalului Watergate, a decedat sâmbătă în Virginia, în estul Statelor Unite, la vârsta de 80 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale, a anunţat Biserica evanghelică americană.

214 afișări
Imaginea articolului Charles Colson, unul dintre personajele-cheie ale scandalului Watergate, a decedat

Charles Colson, unul dintre personajele-cheie ale scandalului Watergate, a decedat

Fost consilier al preşedintelui american Richard Nixon în perioada 1969-1973 şi unul dintre personajele-cheie ale cazului Watergate, Colson a ispăşit şapte luni de închisoare pentru rolul său major în scandalul care a provocat demisia preşedintelui republican în 1974. El a devenit ulterior un personaj important al Bisericii evanghelice americane.

Cel care se descria drept "asasinul plătit" al preşedintelui Nixon redactase "o listă cu inamici" ai şefului său din rândul principalilor săi opozanţi, inclusiv politicieni, jurnalişti şi activişti.

În timpul campaniei electorale pentru realegerea lui Nixon în 1972, Charles Colson a însărcinat un oficial al CIA, E. Howard Hunt, să conducă o unitate specială supranumită "instalatorii de la Casa Albă", pentru a detecta informaţii care riscau să-l afecteze pe preşedinte.

Charles Colson şi E. Howard Hunt au făcut parte din grupul de acuzaţi "Watergate Seven" inculpaţi în 1974 pentru că au pătruns în 1972, la Washington, în imobilul care găzduia cartierul general al Partidului Democrat, în căutarea unor documente compromiţătoare. După ce a pledat vinovat de obstrucţionarea justiţiei, Colson a fost trimis la închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici