Chile interzice accesul mai multor apropiaţi ai lui Nicolas Maduro pe teritoriul său

Preşedintele chilian, Sebastián Piñera, a anunţat că ţara sa a interzis accesul a peste 100 de cetăţeni venezueleni care au legături cu preşedintele Nicolas Maduro, după ce ONU a publicat un raport care relevă grave încălcări ale drepturilor omului de către regimul de la Caracas, potrivit France 24.

125 afișări
Imaginea articolului Chile interzice accesul mai multor apropiaţi ai lui Nicolas Maduro pe teritoriul său

Chile interzice accesul mai multor apropiaţi ai lui Nicolas Maduro pe teritoriul său

„Vom interzice accesul în Chile pentru peste 100 de persoane care au legături directe cu regimul dictatorial din Venezuela”, a spus Piñera în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele chilian nu a menţionat vreo persoană aflată pe respectiva listă, dar a anunţat că „sunt persoane care fac parte din Guvernul Venezuelei”.

Din aceste declaraţii nu a reieşit clar dacă vreun înalt oficial venezuelean a încercat să intre pe teritoriul Chile, ţară care a primit peste 400.000 de cetăţeni din Venezuela care şi-au părăsit ţara ca urmare a crizei economice şi politice. Guvernul de la Santiago a anunţat recent că, potrivit estimărilor, alţi 300.000 de venezueleni vor sosi în Chile până anul viitor.

O măsură similară a fost luată în luna ianuarie de Columbia, care i-a interzis accesul pe teritoriul său lui Nicolas Maduro şi altor 200 de „colaboratori ai regimului” şi a introdus o serie de măsuri menite să permită extrădarea cetăţenilor străini care deja se află în Columbia şi care colaborează cu regimul Maduro.

Anunţul lui Piñera vine în contextul unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, potrivit căruia forţele de securitate din Venezuela au ucis aproape 7.000 de persoane în ultimele 18 luni.

„Numărul de execuţii extrajudiciare (...) este şocant de mare”, a declarat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, în raportul publicat joi.

Piñera a mai anunţat că îi va solicita lui Bachelet să prezinte Curţii Penale Internaţionale toate dovezile care vin în sprijinul raportului.

Taguri:
venezuela,
chile,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici