China, afectată de un val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade

Centrul şi nordul Chinei sunt afectate de un val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, care a determinat autorităţile să avertizeze populaţia în legătură cu "căldura sufocantă şi cantităţile foarte reduse de precipitaţii".

63 afișări
Imaginea articolului China, afectată de un val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade

China, afectată de un val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Centrul naţional de meteorologie a emis o alertă de gradul doi (pe o scară cu patru gradaţii), avertizând că mai multe zone din centrul şi nordul ţării vor înregistra temperaturi caniculare.

Valul de căldură, resimţit în China de la sfârşitul săptămânii trecute, a dus la creşterea numărului de persoane care au solicitat asistenţă medicală.

Temperaturile au atins luni 40,6 grade la Beijing, unde mai multe vehicule au luat foc din cauza caniculei. În oraşul Canton, municipalitatea a deschis 500 de adăposturi echipate cu sisteme de climatizare şi a pus apă la dispoziţia locuitorilor, conform cotidianului Global Times.

Agenţia China Nouă a relatat că îngrijitorii de la grădinile zoologice folosesc blocuri de gheaţă pentru a ajuta animalele să facă faţă temperaturilor ridicate.

Valul de căldură afectează China la numai o lună după ce sudul ţării a înregistrat ploi torenţiale urmate de alunecări de teren, soldate cu cel puţin 266 de victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici